Gate Terminal Finance
< Terug naar lijst

Business controller

Solliciteren

Finance

De Finance afdeling van Gate terminal draagt bij aan het beheren en verbeteren van bedrijfsactiviteiten door de cijfers die cruciaal zijn voor het succes van de organisatie regelmatig te controleren en daar verslag over te doen. De afdeling levert informatie over management accounting aan de managers, zodat zij de activiteiten kunnen controleren en beslissen waar extra aandacht aan moet worden besteed. Informatie ter ondersteuning van het management bij het nemen van strategische besluiten omvat verslagen over risicomanagement en de beoordeling van investeringsvoorstellen. 

De afdeling Finance kijkt vooruit en werkt samen met managers om de budgetten en prognoses voor de organisatie op te stellen en doet op basis daarvan in de loop van het jaar verslag over de voortgang. Deze informatie kan worden gebruikt om tijdig plannen te maken met betrekking tot het personeelsbestand, het aankopen en uitbreiden van activa, en de benodigde kasmiddelen.

De Finance afdeling is ook verantwoordelijk voor de algemeen boekhouding en crediteuren- en debiteurenadministratie, kasbeheer, fiscale rapportage en een aantal juridische activiteiten.

Wat ga je doen?

In de functie van Business Controller ben je de rechterhand van de Finance Manager. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden van financiële managementinformatie, cash management en, in samenwerking met de Financial Controller voor de uitvoering van de financiële administratie. In deze functie rapporteer je aan de Finance manager en maak je onderdeel uit van de afdeling Finance.

Je belangrijkste uitdagingen en taken?

Welke functie je bij ons ook vervult, je kunt altijd een pionier zijn. In onze organisatie is volop ruimte voor eigen initiatief.

In deze functie ben je voornamelijk verantwoordelijk voor:

 • Je zorgt en bewaakt voor de planning & control cyclus, de interne kostenverrekeningen, winst- en verliesrekeningen, balansen, begrotingen en budgetteringen, jaarrekening, meerjarenplanningen
 • Je zet informatiestromen om in managementinformatie en KPI’s
 • Je ondersteunt managers en management team bij het uitvoeren van financiële analyses en business control taken
 • Je analyseert de output van de verschillende bedrijfsactiviteiten en de resultaten hiervan gebruik je om bij te dragen aan de optimalisatie van bedrijfsprocessen en het realiseren van verbeteringen
 • Je coördineert de jaarlijkse accountantscontrole
 • Je levert een bijdrage aan de inrichting van administratieve organisatie en intern controle (AO/IC)
 • Je bent verantwoordelijke voor de financiële administratie
 • Je beheert en stelt de verzekeringsportefeuille op
 • Je stelt tijdig diverse aangiftes waaronder de omzet- en loonbelasting op en dient deze in
 • Je bent verantwoordelijke voor dagelijkse functionele aansturing van het Finance team

Functie-eisen

Veiligheid en kwaliteit in je werk zijn belangrijk voor je. Je bent een teamspeler en je voelt je betrokken bij onze organisatie en onze klantenkring. Bovendien wil je jezelf ontwikkelen. Je bent resultaatgericht, communicatief sterk, zelfstandig en hebt oog voor detail, waardoor je goed past in onze organisatie. Je bent daarnaast zowel analytisch, ondernemend als communicatief vaardig.

Medewerkers van Gate hebben een uiteenlopende achtergrond: technisch, economisch, administratief en van MBO- tot WO-niveau. Voor deze functie zijn wij op zoek naar kandidaten met;

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding in Bedrijfseconomie, Accounting & Control of Finance
 • Je hebt tussen de 5 en 10 jaar werkervaring binnen Finance & Control
 • Je hebt kennis en ervaring met Exact, Maximo is een pré
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en EngelsJe hebt kennis van de relevante wet- en regelgeving

Ons aanbod

Wij bieden je een boeiende baan in de groeiende LNG sector binnen een afdeling met veel uitdagingen, korte lijnen en een prettige informele werksfeer. Jij leert van ons, wij leren van jou. Wij staan open voor goede ideeën en voor medewerkers die beslissingen durven nemen. Ons team is deskundig, energiek en altijd bereid om klanten de beste oplossing te bieden.

Solliciteren

Lijkt het je interessant om een nieuwe stap in je loopbaan te zetten bij één van de grootste en meest moderne LNG-terminals in Europa? Ben jij de Business Controller waar de afdeling Finance naar op zoek is? Dan zijn wij op zoek naar jou.

In geval van geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Een (online) assessment kan deel uit maken van het procedure.

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

31-12-2022

Contactpersonen:

Ingeborg Lammers-Ris
Terug naar boven